Autoritățile din Capitală au luat noi decizii în legătură cu școlile! Elevii ar putea fi testați cu aparatele DrugTest în instituțiile de învățământ. Cei care vor putea face această procedură sunt medicii sau de experți antidrog.
Autoritățile au făcut o propunere pentru școlile din București, iar elevii se află în prim-plan! Aceștia vor putea fi testați cu aparatele DrugTest de către medici ori experți antidrog. În discuție este pusă și problema unor analize medicale anuale pe care fiecare elev ar trebui să le facă înainte de începerea anului școlar. Se discută și de introducerea unei ore de educație antidrog. Au fost redirecționate chestionare către părinți, iar feedback-ul ar fi fost unul pozitiv. Prefectul Capitalei spune că s-a întocmit și un raport în baza căruia s-ar putea ajunge la o astfel de procedură.
Cu ajutorul DrugTest, fiecare copil va fi testat și în acest mod se va descoperi în ce școli sunt probleme cu substanțele interzise. Părinții ar fi cei care ar afla primii dacă elevul are sau nu probleme cu drogurile. Pasul următor ar fi ca fiecare copil să primească ajutor de la terapeut, psiholog ori consilier școlar. Conform autorităților, nu se va face o testare în masă, ci o testare a elevilor care au un comportament bizar.
CITEȘTE ȘI: SCENE CUTREMURĂTOARE! UN AUTOBUZ PLIN DE COPII A LUAT FOC ÎN MERS! S-A FĂCUT SCRUM
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, vorbea și anul trecut despre acest proiect, dar și despre adolescenții care încep să se drogheze de la o vârstă fragedă. El a dat și exemplul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a comis o adevărată tragedie în localitatea 2 Mai.
„Din datele statistice, adevărul foarte dureros este că cei care încep să consume droguri o fac de la vârsta de 13 ani. A scăzut dramatic vârsta de la care copiii încep să se drogheze. Și în cazul 2 Mai, acel adult de 19 ani avea deja probleme. Statisticile ne arată că de la vârsta de 13 ani copiii testează drogurile, iar această vârstă a fost în continuă scădere în ultimii ani. Problema mare a fost că nu s-a încercat o măsură fermă în mediul școlar, o dezbatere reală, astfel încât părinții să conștientizeze că această problemă există”, spunea prefectul, la Digi24.